Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

sâmbătă, 13 iunie 2009

Sambata, 13 iunie, 2009



Ce zi frumoasa!



E sambata. Si ce daca e 13! Mare lucru! O zi ca oricare alta.



Am o mare parte din zi doar pentru mine, asa ca voi merge in Strada Arthur Verona, unde are loc un eveniment Carturesti, anume Street Delivery. Cred ca este un fel de targ in plina strada, care se desfasoara si azi si maine. Merg, vad si va povestesc mai pe seara.



Voi merge apoi pe Calea Floreasca la nr. 69 unde se afla magazinul cu produse traditionale bucovinene La Baciu. O adresa pe care trebuie sa nu o ocoliti. Are deschis doar vineri, sambata (de la 10 la 19) si duminica (de la 10 la 15). Accesati http://www.labaciu.ro/ ca sa va lamuriti. Au preparate din carne de porc, de oaie, de pui, de vita. Au cel mai bun parizer al tuturor timpurilor, cei mai buni cremvusti, cel mai bun bacon, cel mai bun kaizer, cel mai bun orice. Au paine mare din cartofi si secara, au un unt cum nu am mai mancat de mult, au prajituri de casa, si, minunea minunilor, dulcele copilariei mele, serbet de lamaie, caramel, menta, capsuni. Au dulceturi, vin produs la Manastirea Moldovita si prajituri de casa. Dar ce nu au ei bun acolo! Mergeti sa va convingeti. Tel: 0730.890.900 (daca doriti sa va rezervati produse, caci se duc tare repede). Toate produsele absolut naturale! Noi le consumam deja de cateva luni si suntem tare multumiti. Nu sunt foarte ieftine, dar sunt cele mai bune. Sfat: cumparati cantitati mici. Nefiind imbuibate de conservanti sau mai stiu eu ce chimie nenorocita, nu tin mai mult de maximum 6 zile in frigider. Daca optati pentru cantitati mai mari, congelati produsele. Se pastreaza foarte bine asa crevustii, toba, carnatii, muschiuletul file, muschiuletul tiganesc, dar nu si parizerul (din pacate).



Ultima destinatie pe ziua de azi: Piata Amzei. Am gasit acolo o tanti care se numeste Gina si care mi-a promis ca imi aduce saptamana viitoare pui de casa, crescuti in curtea ei, liberi prin livada, si hraniti cu grau si cu porumb. Sa vedem. In plus, se pare ca imi poate aduce si oua de casa si telemea de vaca preparata de mama ei. Le voi incerca pe toate si va voi spune daca se merita. Ce mai vinde ea interesant: agrise! Nu sunt inca prea coapte, dar saptamana viitoare voi lua pentru a face o tarta. Sunt cam scumpe: 25 lei / kg. Dar pentru tarta nu trebuie mai mult de 350 gr. O data in sezon, cred ca se merita.



Intoarsa acasa voi pregati un meniu de vara: Ardei capia umpluti cu spanac, seminte de pin si parmezan, iar la desert un Semifredo de cirese. Revin maine cu retetele si cu explicatii detaliate.



Pe seara cred ca vom face o plimbare, agale, prin Cotroceni. Ati simtit ce frumos miros serile de iunie a tei inflorit? E Raiul pe pamant!



Sambata frumoasa. Ne auzim pe seara cu povesti noi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire