Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

luni, 22 iunie 2009

O tarta de senzatie


O TARTĂ DE SENZAŢIE

Am pregatit la sfarsit de saptamana o reteta de-a dreptul fantastica, preluata din ultimul numar al revistei britanice Good Food si adaptata la gusturile familiei mele. Va dau si voua in cele ce urmeaza reteta. Este atat de simplu de preparat si atat de nimerita pentru o masa usoara de vara, incat va indemn din tot sufletul sa o incercati.

Tarta cu ricotta, dovlecei si nuci



Portii 6
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 30 minute

1 foaie aluat fraged - puff pastry (eu foloses de fiecare data cu succes din cel de la 7Days - se gaseste in supermarketuri la produse congelate)
2 linguri ulei de masline
4 dovlecei (sau zucchini) taiati felii subtiri
250g branza ricotta
2 oua
1 mana plina de frunze de busuioc proaspat, tocate
un varf de cutit de nucsoara proaspat rasa
50g parmeza ras
3-4 catei de usturoi
1 mana de miez de nuca tocat (sau de seminte de pin - care sunt extrem de scumpe, dar extrem de delicioase si de rafinate; le gasiti in magazinele cu produse bio)
sare, piper, cimbru uscat

1. Incingeti cuptorul la 200C. Incingeti intr-o tigaie uleiul de masline. Prajiti feliile de dovlecei, asezonate cu usturoi pisat, sare, piper si cimbru uscat maruntit. Scoateti feliile prajite intr-o sita si lasati-le sa se scurga bine de ulei.

2. Intr-un castron, amestecati branza cu ouale, busuiocul, nucsoara, jumatate din parmezan si cu un catel de usturoi pisat.

3. Desfaceti foaia de aluat si asezati-o pe o tava tapetata cu hartie pergament. Trasati cu varful unui cutit un chenar la o distanta de 4 cm de marginea foii de aluat, fara a strapunge complet aluatul cu cutitul. Intindeti amestecul de ricotta in interiorul chenarului. Asezati felioarele de dovlecel peste, apoi presarati cu nuci maruntite. Dati la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

4. Veti observa ca, pe masura ce tarta se coace, marginile lasate libere se vor umfla si vor deveni foarte pufoase, conferind si un aspect deosebit tartei. Cand este aproape gata, scoateti-o din cuptor si presarati-o cu restul de parmezan. Mai dati-o la cuptor 5 minute, apoi scoateti-o definitiv si lasati-o sa se raceasca putin.

Se serveste calda, impreuna cu o salata verde asezonata cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si cativa mieji de nuca tocati.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire