Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

duminică, 20 martie 2011

CHEC DIN FULGI DE OVĂZ ÎNDULCIT CU BANANE

Ce faci duminică dimineaţa, când restul casei doarme, iar tu nu? Simplu! Te duci frumuşel la bucătărie, inspectezi dulapurile şi frigiderul şi vezi ce surpriză dulce poţi încropi pentru a face micul dejun un pic mai interesant. Zis şi făcut! Rezultatul:

Chec fără zahăr, din fulgi de ovăz şi banane

Chec din fulgi de ovăz îndulcit cu banane


4 banane răscoapte
2 căni fulgi fini de ovăz
1 cană fulgi de cocos deshidratat
1/2 cană ulei de floarea soarelui (sau din sâmburi de struguri)
1 linguriţă scorţişoară măcinată
80 gr ciocolată amăruie (70% cacao)
1 mână stafide şi/sau merişor uscat
1/2 cană nuci sau migdale uscate în cuptor şi mărunţite fin

Se amestecă fulgii de ovăz cu fulgii de cocos, scorţişoara, fructele uscate, nucile şi ciocolata. Separat, se pasează bananele tăiate rondele şi se amestecă omogen cu uleiul (eu m-am folosit de un mixer electric de mână). Cele două compoziţii se amestecă împreună, apoi se toarnă rezultatul într-o formă de chec nonaderentă unsă cu f. puţin ulei. Se dă totul la cuptorul încins în prealabil şi se coace la 180C timp de aproximativ 25 de minute, sau până devine ferm şi rumen. Se lasă în tavă ca să se răcească puţin, apoi se rastoarnă pe un grătar şi se lasă să se răcească total. Este delicios cu o cafea sau cu o ciocolată fierbinte.




Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire