Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

vineri, 1 iulie 2011

Smoothie-ul meu, cel de toate dimineţile

De cum începe vara, devin parcă dependentă de această băutură răcoritoare, consistentă şi sănătoasă, pe care mi-o prepar aproape în fiecare dimineaţă. Nu respectă ea întocmai definiţia pe care o dă Wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Smoothie), dar cred că este o băutură care îţi permite să dai frâu liber imaginaţiei.

Este o variantă grozavă de mic dejun rapid, săţios şi sănătos (da, ştiu, mă repet, dar aşa e), pe care vă propun s-o încercaţi o dată, şi vă garantez că veţi dori să repetaţi experienţa. Şi cum acum e vară, iar piaţa e doldora de fructe, ar fi chiar păcat să nu daţi o şansă smoothie-ului.

Cum procedez eu: pun în blender o banană decojită şi tăiată rondele (ca să nu mai folosesc miere, zahăr sau sirop din dulceaţă pentru îndulcit!), apoi adaug ce fructe am prin frigider sau prin congelator (azi am folosit 1 mână de zmeură proaspătă, dar se pot folosi căpşuni, afine, sau 1-2 bucăţi de piersici sau caise foarte coapte, sau kiwi, mango, pere foarte coapte, dacă e iarnă şi vi se face de un smoothie), completez cu 1/2 pahar de lapte dulce rece sau un borcănel de iaurt natural, mixez totul foarte fin, torn în pahar (sau într-un castronel, dacă pasta ma mai groscioară) şi completez cu seminţe de in, seminţe de floarea soarelui şi/sau dovleac, uşor rumenite în cuptor, nuci sau migdale, uşor rumenite în cuptor şi zdrobite, merişor uscat (sau alte fructe uscate). Puteţi pune câte puţin din fiecare, sau doar unele, în funcţie de ce preferaţi sau de ce aveţi prin cămară.
Aştept să-mi povestiţi dacă aţi încercat şi care a fost varianta voastră.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire