Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

vineri, 5 octombrie 2012


CE MĂNÂNCI MÂINE LA MICUL DEJUN?

Să nu-mi spui că te numeri printre cei ce "sar" peste micul dejun? Că acum încep să turui despre importanţa micului dejun în viaţa omului, da? Nici nu mă interesează, de fapt, ce mănânci atâta vreme cât mănânci ceva la micul dejun şi atâta vreme cât în acel ceva vei include de mâine încolo şi minunatele mele Talere cu fulgi de ovăz şi merişor. Te ajut şi-ţi dau mai jos reţeta:

TALERE CU FULGI DE OVĂZ ŞI MERIŞOR


Ingrediente:

175gr făină (albă sau integrală)
1/2 linguriţă praf de copt
un praf de sare
85gr fulgi fini de ovăz
150gr zahăr brut moale
1 linguriţă scorţişoară
140gr unt tăiat cubuleţe
70gr merişor deshidratat (poţi înlocui cu stafide sau alte fructe deshidratate)
50gr nuci sau alune de pădure măcinate grosier (opţional)
50gr ciocolată amară marunţită
1 ou bătut

Metodă:

1. Încinge cuptorul la 180C.
2. Amestecă primele 6 ingrediente. Adaugă apoi untul şi încorporează-l bine (cu majutorul mânuţelor!). Încorporează şi merişorul, ciocolata, nucile. La final adaugă oul şi omogenizează totul foarte bine.
3. În acest punct ai două opţiuni: fie formezi din aluat un baton, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute, apoi tai talere egale şi le aşezi ăe tava tapetată cu pergament, fie dai la frigider aluatul neformat în baton, apoi formezi cu mâinile sfere de aluat, pe care le aplatizezi şi le aşezi pe tava tapetată cu pergament.
4. Se coc 15-20 de minute, se scot din cuptor, se lasă să se răcorească în tavă, apoi se aşază pe un grătar metalic pentru a se răci complet.

Se pot păstra până la o săptămână într-un borcan de sticlă, ceramică sau porţelan cu închidere ermetică. Merg de minune cu orice fel de cafea şi cu orice fel de ceai.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire