Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

miercuri, 14 noiembrie 2012

CHEC CU FULGI DE OVĂZ, FĂRĂ ZAHĂR

CHEC CU FULGI DE OVĂZ,  FĂRĂ ZAHĂR
 
Un dulce absolut adorabil. Nu numai pentru gustul lui original şi pentru toate lucrurile bune pe care le conţine, dar şi deoarece pentru el nu se foloseşte nici urmă de zahăr, făină sau ou. E cool sau nu! Îl poţi consuma fără mustrări de conştiinţă la orice oră a zilei, când îţi scade zahărul din sânge şi simţi că nu mai poţi continua dacă nu guşti ceva dulce şi bun. Simplu, săţios, sănătos şi delicios. Sună banal, dar nu aşa este şi acest chec.
 
CHEC DELICIOS, FĂRĂ ZAHĂR
 
 
Ingrediente:
 
pentru aprox. 9 felii
 
2 căni de ovăz fin
1 cană fulgi de cocos
1 linguriţă scorţişoară
4 banane medii, foarte coapte
1/2 cană ulei (de floarea soarelui sau din sâmburi de struguri)
80gr ciocolată amară, marunţită
50gr fructe confiate asortate (stafide, merişor, coacăze, afine, cireşe, vişine, caise, prune)
 
 
 
Metodă:
 
1. Amestecă într-un bol ovăzul, nuca de cocos şi scorţişoara.
2. Pasează banana (eventual cu un mixer vertical) într-un alt bol şi adaugă uleiul. Omogenizează.
3. Încorporează amestecul de banană şi ulei în ingredientele uscate, apoi adaugă ciocolata şi fructele confiate.
4. Unge cu ulei o formă de chec termorezistentă sau din silicon. Toarnă amestecul în formă şi coace-l la 180C timp de 20-30 de minute, sau până devine rumen.
5. Lasă-l la răcit, apoi taie-l în pătrate egale.
 
Se poate păstra 2-3 zile într-o pungă de plastic, la temperatura camerei sau în frigider. Sunt ideale pentru pacheţelul de la serviciu sau pentru cei mici, la şcoală.
 
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire