Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

miercuri, 7 noiembrie 2012

TARTĂ CU CAMEMBERT ŞI ROZMARIN


À LA FRANCAISE!
 
Când eşti în viteză şi nu ştii cum să le împaci pe toate, pe de-asupra mai trebuie să şi hrăneşti nişte guri flămânde, dar şi pretenţioase când vine vorba de mâncare, cumpără repede o rotiţă de Camembert şi asamblează o tartă care îţi va aduce, din nou, admiraţia (sau invidia!) tuturor. Mergi pe mâna mea!
 
 
 
TARTĂ CU CAMEMBERT ŞI ROZMARIN
 
 
 
Ingrediente:
 
PENTRU BLAT:
 
225gr făină albă
1 linguriţă sare marină
140gr unt nesărat, rece, tăiat cubuleţe
4 linguri de apă foarte rece
 
Metodă:
 
1. Pune făina şi sarea într-un bol (sau în robotul de bucătărie). Adaugă untul şi amestecă, până obţii firimituri.
2. Adaugă pe rând cele 4 linguri de apă foarte rece (eventual şi o a 5-a, dacă aluatul ţi se pare prea uscat, dar nu-l face nici prea moale, căci va fi foarte greu de lucrat cu el).
3. Frământă aluatul, dar nu insista prea mult, căci se va întări la coacere. Înveleşte-l în folie alimentară şi dă-l la rece cel puţin 30 de minute.
4. Coace-l "orb" 20 de minute la 180C, apoi încă 10 minute normal. Lasă-l să se răcească înainte de a adăuga umplutura.
 
 
PENTRU UMPLUTURĂ:
 
200gr Camembert
2 ouă
100ml smântână
1 lingură rozmarin proaspăt, tocat mărunt
1 căţel de usturoi, zdrobit
sare şi piper, după gust
 
Metodă:
 
1. Spală rozmarinul, usucă-l, toacă-l mărunt şi dă-l deoparte.
2. Taie Camembertul cubuleţe.
3. Într-un bol, bate ouăle, adaugă smântâna, usturoiul, rozmarinul, apoi drege de sare şi piper.
4. În coaja de tartă răcită, presară uniform cubuleţele de Camembert. Toarnă peste ele amestecul de ouă şi smântână.
5. Dă totul la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, până ce tarta se rumeneşte, iar umplutura face mici bulbuci.
6. La servire presără deasupra rozmarin proaspăt şi piper proaspăt râşnit. Dacă vrei s-o înnobilezi, nu vei greşi dacă îi vei adăuga şi câţiva stropi de ulei cu aromă de trufe. Merge de minune cu o salată verde cu vinegretă din ulei de măsline şi lămâie.
 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire