Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

vineri, 12 octombrie 2012

Foetaj cu umplutură de ciuperci


IDEE PENTRU CINĂ


Am promis pe contul meu de facebook că voi posta aici reţeta cinei mele de ieri. Îmi ţin promisiunea. Iat-o:

FOETAJ CU UMPLUTURĂ DE CIUPERCI


Ingrediente:

1 rulou aluat foetaj
1 lingură unt
3 linguri ulei de măsline
1 ceapă
2 căţei usturoi
6 ciuperci champignon mari
2 linguri cimbru uscat
sare şi piper, după gust
3 linguri smântână grasă
2 ouă medii
6 linguri caşcaval de capră ras


Pentru decorat:
1 ou mic, bătut
6 linguri de caşcaval de capră ras (sau chiar mai mult, dacă vrei o cină mai săţioasă)


Metodă:

1. Curăţă bine ciupercile cu o periuţă sau cu o cârpă curată, puţin umezită. Lasă-le să se usuce bine.
2. Încinge într-o tigaie mare untul şi uleiul. Toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi căleşte-le împreună 2 minute la foc mediu.
3. Taie ciupercile în jumătăţi şi punele în vasul robotului de bucătărie. Mărunţeşte-le, apoi adaugă-le în tigaie. Condimentează cu cimbru, sare şi piper şi lasă pe foc până scade tot lichidul lăsat de ciuperci.
4. Ia amestecul de pe foc şi lasă-l să se răcorească, apoi încorporează smântâna. Bate ouăle şi adaugă-le amestecului. Adaugă şi caşcavalul, şi amestecă bine.
5. Întinde foaia de aluat. Unge-o cu amestecul de ciuperci, lăsând liberă o margine de 2cm de jur împrejur. Rulează foaia pe lăţimea ei. Dă-o la rece 15-20 de minute.
6. Încinge cuptorul la 180C. Scoate ruloul din frigider şi taie-l felii (se vor obţine cam 9 felii). Aşază-le pe tava tapetată cu pergament, unge-le cu ou bătut şi presară-le cu caşcaval ras. Coace timp de aprox. 30 de minute, până se înfoaie şi se rumenesc frumos.

Se servesc imediat, alături de o salată verde cu vinegretă de ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

Weekend plăcut tuturor!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire