Foetaj cu umplutură de ciuperci
IDEE PENTRU CINĂ
Am promis pe contul meu de facebook că voi posta aici reţeta cinei mele de ieri. Îmi ţin promisiunea. Iat-o:
FOETAJ CU UMPLUTURĂ DE CIUPERCI
Ingrediente:
1 rulou aluat foetaj
1 lingură unt
3 linguri ulei de măsline
1 ceapă
2 căţei usturoi
6 ciuperci champignon mari
2 linguri cimbru uscat
sare şi piper, după gust
3 linguri smântână grasă
2 ouă medii
6 linguri caşcaval de capră ras
Pentru decorat:
1 ou mic, bătut
6 linguri de caşcaval de capră ras (sau chiar mai mult, dacă vrei o cină mai săţioasă)
Metodă:
1. Curăţă bine ciupercile cu o periuţă sau cu o cârpă curată, puţin umezită. Lasă-le să se usuce bine.
2. Încinge într-o tigaie mare untul şi uleiul. Toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi căleşte-le împreună 2 minute la foc mediu.
3. Taie ciupercile în jumătăţi şi punele în vasul robotului de bucătărie. Mărunţeşte-le, apoi adaugă-le în tigaie. Condimentează cu cimbru, sare şi piper şi lasă pe foc până scade tot lichidul lăsat de ciuperci.
4. Ia amestecul de pe foc şi lasă-l să se răcorească, apoi încorporează smântâna. Bate ouăle şi adaugă-le amestecului. Adaugă şi caşcavalul, şi amestecă bine.
5. Întinde foaia de aluat. Unge-o cu amestecul de ciuperci, lăsând liberă o margine de 2cm de jur împrejur. Rulează foaia pe lăţimea ei. Dă-o la rece 15-20 de minute.
6. Încinge cuptorul la 180C. Scoate ruloul din frigider şi taie-l felii (se vor obţine cam 9 felii). Aşază-le pe tava tapetată cu pergament, unge-le cu ou bătut şi presară-le cu caşcaval ras. Coace timp de aprox. 30 de minute, până se înfoaie şi se rumenesc frumos.
Se servesc imediat, alături de o salată verde cu vinegretă de ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Weekend plăcut tuturor!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire