Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

miercuri, 17 octombrie 2012

Crocănţele cu fistic, ciocolată şi coajă de portocală

N-AM ASTÂMPĂR!

Pe cuvântul meu! Cum a plecat copilul la şcoală, cum m-am apucat să "meşteresc" nişte fursecuri. Am găsit o reţetă acum ceva vreme şi nu mi-am mai putut lua mintea de la ea. M-am dus până la Cucuieţii din Deal (adică în Piaţa Crângaşi) să cumpăr fistic decojit şi nu m-am lăsat până ce nu am avut fursecurile astea delicioase, care ţi se topesc efectiv în gură şi care te binedispun pentru întreaga zi. Ia să-ncercaţi şi voi!


CROCĂNŢELE CU FISTIC, CIOCOLATĂ ŞI COAJĂ DE PORTOCALĂ




Ingrediente:

pentru 22 de bucăţi

125gr unt nesărat, moale
125gr zahăr tos fin
1 ou mediu
2 linguriţe esenţă de vanilie
125gr fulgi mari de ovăz
75gr făină integrală (sau albă)
1/2 linguriţă praf de copt
100gr miez de fistic, tocat grosier
125gr ciocolată amăruie, tăiată în bucăţi măricele
coaja rasă a unei portocale mari

Metodă:

1. Încinge cuptorul la 180C. Tapetează cu pergament tava de copt.
2. Bate spumă untul cu zahărul. Încorporează bine oul şi esenţa de vanilie. Adaugă fulgii de ovăz, făina şi praful de copt şi omogenizează cu ajutorul mâinilor. Definitivează aluatul, adăugând coaja de portocală, fisticul şi ciocolata.Omogenizează.
3. Cu ajutorul unei linguri de supă, ia porţii din aluat şi aşază-le pe tavă, cu spaţiu de vreo 2cm între ele. Apasă-le uşor cu degetele şi coace-le 15-20 de minute.
4. Scoate-le din cuptor, lasă-le să se răcorească pe tavă, apoi scoate-le pe un grătar pentru a se răci complet.

V-am convins?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire