Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

marți, 27 noiembrie 2012

PÂINE CU ROŞII USCATE, CIMBRU ŞI PARMEZAN

PÂINE CU ROŞII USCATE, CIMBRU ŞI PARMEZAN


O pâinică de care vă veţi îndrăgosti, deosebit de versatilă şi care, prin înlocuirea făinii normale şi a prafului de copt obişnuit cu produse fără gluten (se găsesc în magazinele naturiste bine aprovizionate), ar putea fi cosumată şi de alergici. Eu am pregătit-o pentru oaspeţii mei de la maza de prânz de duminică şi am servit-o ca aperitiv, alături de o salată de conopidă şi de o selecţie de antipasti italiani.

PÂINE CU ROŞII USCATE, CIMBRU ŞI PARMEZAN



Ingrediente:
 
pentru 1 pâine
 
200gr făină albă (sau făină fără gluten)
1 linguriţă sare
3 linguriţe praf de copt (sau praf de copt fără gluten)
300ml iaurt sau lapte bătut (eu am folosit minunatul iaurt de capră de la Covalact)
3 ouă
1 linguriţă pastă de tomate (sau suc de roşii)
2 linguri ulei de masline extravirgin
50gr roşii uscate conservate în ulei de măsline (cele mai bune şi mai avantajoase ca preţ sunt cele din gama HORECA din reţeaua METRO)
30gr parmezan ras
1 linguriţă cu vârf de cimbru uscat, bine mărunţit
 
Metodă:
 
1. Încinge cuptorul la 180C. Pregăteşte o tavă mică de chec (normală sau din silicon), tapetând-o cu pergament uns cu puţin unt sau ulei.
2. Amestecă într-un castron încăpător toate ingredientele uscate. Într-un alt castron amestecă toate ingredientele ude, apoi amestecă laolaltă cele doua amestecuri, ud şi uscat, şi omogenizează bine. Adaugă cimbrul, roşiile uscate tăiate grosier şi jumătate din cantitatea de parmezan şi amestecă bine.
3. Toarnă aluatul în tava pregătită, presară cu restul de parmezan şi dă la cuptor timp de 50-60 de minute, până se rumeneşte frumos, iar la proba beţişorului introdus în pâine beţişorul va ieşi perfect uscat.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire