MUFFINURI CU SEMINŢE DE IN ŞI STAFIDE
MUFFINURI
CU SEMINŢE DE IN ŞI STAFIDE
Muffinuri cu seminţe de in şi stafide |
Ingrediente:
pentru 12 bucăţi
250ml lapte bătut
150ml ulei vegetal
2 ouă
175g făină de quinoa
115g seminţe de in
măcinate
1 linguriţă praf de
copt
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă nucşoară
măcinată
115g zahăr tos fin
50g stafide
1 linguri seminţe de in
întregi, pentru presărat
1 Încingeţi cuptorul la
200°C/Treapta 6 gaz. Turnaţi laptele bătut într-o carafă şi adăugaţi uleiul şi
ouăle, apoi bateţi pentru a omogeniza.
2 Cerneţi făina de
quinoa într-un castron mare, apoi încorporaţi seminţele de in râşnite, praful
de copt, scorţişoara, nucşoara, zahărul şi stafidele.
3 Faceţi o adâncitură
în centrul ingredientelor uscate, apoi turnaţi amestecul de lapte bătut şi ouă,
amestecând scurt, doar cât să se combine ingredientele. Amestecul trebuie să
aibă consistenţă fluidă pentru a obţine un miez moale, aşa că mai adăugaţi
lapte bătut dacă este necesar.
4 Distribuiţi amestecul
în cele 12 forme tapetate cu coşuleţe de hărtie ale unei tăvi pentru muffinuri.
5 Presăraţi suprafaţa
fiecărui muffin cu câteva seminţe de in întregi şi împingeţi în interior cu
vârful cozii unei linguriţe orice stafidă ieşită la suprafaţă, pentru a nu se
arde pe timpul coacerii.
6 Coaceţi muffinurile
18-20 de minute, până cresc frumos şi se simt ferme la atingere. Scoateţi-le
din forme şi lăsaţi-le la răcit pe un grătar de sârmă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire