Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

duminică, 29 septembrie 2013

TARTĂ CU PRUNE ŞI MIGDALE


DE TOAMNĂ ...

Ieri, când septembrie era încă prietenos, am asamblat la repezeală o tartă cu prune dulci şi zemoase, reproducând din memorie o reţetă citită mai demult într-o revistă Good Food. Este o tartă pentru care nu trebuie decât sa aveţi în casă o foaie de aluat foitaj, nişte migdale crude şi nişte fulgi de migdale, precum şi prune, desigur.
 
Prunele sunt printre fructele mele preferate, nu doar pentru culoarea şi dulceaţa lor (pe care am folosit-o din plin şi în magiunul fără zahăr care stă acum cuminţel în borcănaşe şi aşteaptă pâinea prăjită şi ceaiul aburind), ci şi pentru beneficiile lor pentru sănătate. Combat constipaţia, sunt o importantă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre, sunt pline de carbohidraţi buni  şi se crede că stimulează sistemul nervos. Acestea fiind zise, iată mai jos reţeta.
 
TARTĂ CU PRUNE ŞI MIGDALE
 

Ingrediente:

pentru 9 porţii

1 foaie aluat foitaj
4 linguri migdale crude măcinate
25g fulgi de migdale
 4 linguri zahăr brun demerara
1 linguriţă scorţişoară
18 prune coapte, despicate, fără sâmburi

Metodă:

  1. Încingeţi cuptorul la 220C. Tapetaţi o tavă mare de copt cu pergament. Desfaceţi foaia de aluat şi aşezaţi-o pe tavă. Marcaţi cu vârful unui cuţit o margine de 1cm, având grijă să nu tăiaţi în profunzime. Presăraţi suprafaţa aluatului cu migdale măcinate, lăsând marginea de 1cm liberă. Aşezaţi uniform jumătăţile de prune peste stratul de migdale. Amestecaţi zahărul cu scorţişoara şi presăraţi amestecul uniform peste prune. Presăraţi şi cu fulgii de migdale şi daţi la cuptor.
  2. Coaceţi tarta 15 minute, apoi scoateţi-o din cuptor şi striviţi uşor jumătăţile de prună cu dosul unei furculiţe. Daţi tarta din nou la cuptor şi mai coaceţi-o aproximativ 5 minute. Scoateţi-o din cuptor şi lăsaţi-o să se odihnească 10 minute, pentru a se răci puţin. Înainte de servire, mai presăraţi cu puţin zahăr, dacă doriţi. Tarta este adorabilă şi rece, alături de ceaiul preferat (aşa cum am făcut eu într-o după-amiază încă însorită de toamnă, pe care am savurat-o din plin.)
 
 
 
 
 
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire