Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

marți, 16 iulie 2013

RIGLE SĂNĂTOASE DE OVĂZ CU ZMEURĂ

 
 
RIGLE DE OVĂZ CU ZMEURĂ

 
O modalitate ideală de a folosi zmeură proaspătă care şi-a pierdut forma sau zmeură congelată, prin urmare o modalitate da a-ţi aminti de vară şi pe timpul iernii. Nu este un dulce prea ... dulce, aşa că, dacă-ţi place să-ţi crape dinţii de dulceaţă când consumi un desert, atunci poţi adăuga zahăr pudră după gust în zmeura zdrobită sau poţi pudra riglele cu zahăr pudră înainte de servire. Le poţi consuma la micul dejun, ca şi gustare între mese, dar le poţi foarte bine transforma şi într-un desert, tăind felii mai generoase şi înnobilându-le cu o cupă de îngheţată de vanilie.
 
 


 
Ingrediente:
 
300g zmeură
100g unt, plus încă puţin pentru uns
150g sirop de orez (sau de agave, sau de arţar)
400g fulgi de ovăz
100g migdale măcinate
1 linguriţă esenţă de vanilie
50g ciocolată amară, mărunţită
 
Metodă:
 
1 Încinge cuptorul la 220C. Tapetează cu pergament uns cu unt o tavă de cuptor de 40cm x 20cm. Zdrobeşte grosier zmeura şi dă-o deoparte.
 
2 Topeşte într-o crăticioară untul cu siropul de orez cu cu un praf de sare. Ia de pe foc. Pune într-un castron încăpător fulgii de ovăz, migdalele măcinate, ciocolata şi esenţa de vanilie. Toarnă peste acestea amestecul de unt topit. Amestecă bine, mai întâi cu o lingură, apoi cu mâna, până ce de obţii o compoziţie uniform umedă.
 
3 Aşază jumătate din acest amestec în tavă şi presează bine cu mâinile umede. Toarnă zmeura zdrobită peste şi întinde-o uniform. Acoperă cu restul de compoziţie de ovăz şi nivelează. Apasă uşor cu mâinile umede sau cu dosul unei linguri umezite. Coace 10-12 minute, sau până se rumeneşte frumos, fără să se usuce excesiv. Scoate din cuptor şi lasă la răcit înainte de tăiere şi servire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire