Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

miercuri, 26 martie 2014

BULGĂRAŞI CU ROM ŞI COCOS


DIN RESTURI

Da, ştiu, sună ca naiba. Dar nu judecaţi pripit. Căci ceea ce veţi obţine vă va face să vă regretaţi zâmbetul ironic. Aşadar, din resturile muffin-urilor umplute despre care vorbeam în postarea precedentă am făcut aceşti bulgăraşi înveliţi în ciocolată şi presăraţi cu fulgi de cocos. Bine, nu am avut chiar atâta miez de muffin cât propune reţeta, care este doar un reper. Puteţi folosi orice alte resturi de muffin, pandişpan sau de chec, pe care le puteţi aroma şi cu altceva decât cu ce am folosit eu în reţeta de mai jos. Pentru nostalgici, să zicem că ar fi o variantă upgradată a prăjiturilor Cartof din cofetăriile de odinioară. Vă mai amintiţi?


BULGĂRAŞI CU ROM ŞI COCOSBulgăraşi cu rom şi cocos

Ingrediente
pentru vreo 40 de bulgăraşi
 
500g miez de mufffin, pandişpan sau chec
cca. 80g unt moale
6 linguri rom (zeamă de portocală sau alte arome, mai ales dacă faceţi bulgăraşii pentru copii)
cca. 100g ciocolată amăruie
fulgi de cocos
 
 
Metodă:
 
1 Puneţi într-un bol încăpător miezul, untul şi aromele şi frământaţi cu mâinile până obţineţi o compoziţie legată, modelabilă.
 
2 Formaţi bulgăraşi cu diametrul de 2,5 - 3cm şi aşezaţi-i pe un grătar de sârmă.
 
3 Topiţi ciocolata cu puţină apă rece, fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde. Amestecaţi pentru a obţine o cremă satinată şi fluidă.
 
4 Tăvăliţi bulgăraşii prin ciocolata fluidă şi aşezaţi-i din nou pe grătarul de sârma pus deasupra unei tăvi (pentru a nu mozoli toată bucătăria cu ciocolata care se va mai scurge de pe bulgăraşi). Daţi bulgăraşii 5 minute la frigider, apoi scoateţi-i şi tăvăliţi-i şi prin nucă de cocos (sau prin altceva preferat: nuci, arahide, alune de pădure sau fistic mărunţit, de exemplu). Aşezaţi-i frumos într-un recipient încăpător cu închidere ermetică şi păstraţi-i la rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire