TURTIŢE DE OVĂZ CU SEMINŢE
pentru 10 turtiţe cu diametrul de 8-10cm
250g fulgi fini de ovăz
30ml ulei de măsline (sau vegetal)
un praf de sare
mix de seminţe preferate (cum ar fi negriliţă, susan alb, susan negru, in, chimen, etc.)
apă clocotită, cât cuprinde
Metodă:
1. Încingeţi cuptorul la 200C şi tapetaţi o tavă mare (sau două mai mici) cu hârtie de copt.
2 Puneţi într-un castron toate ingredientele uscate, apoi turnaţi peste ele uleiul şi amestecaţi cu o lingură de lemn.
3. Adăugaţi treptat apa clocotită şi amestecaţi cu lingura de lemn. Puneţi-vă apoi mănuşi menajere (ca să nu vă ardeţi mâinile) şi frământaţi până obţineţi un aluat legat, omogen. Puneţi atâta apă cât trebuie, dar nu disperaţi dacă aţi turnat prea multă; mai adăugaţi pur şi simplu nişte fulgi de ovăz şi reparaţi. Lăsaţi aluatul să se răcorească.
4. Când aluatul este destul de rece pentru a fi manevrat, luaţi porţii din el, faceţi guguloaie şi puneţi-le pe tava pregătită, apoi aplatizaţi-le cu degetele şi palmele unse cu puţin ulei.
5. Ungeţi turtiţele cu puţină apă şi presăraţi-le cu seminţe.
6. Coaceţi turtiţele 8-10 minute, sau cât este necesar pentru a se rumeni uşor şi a deveni crocante. Fiţi cu ochii pe ele după primele 8 minute, căci se pot arde uşor şi nu vreţi s-o luaţi de la capăt, nu-i aşa?
Aceste turtiţe merg de minune consumate ca atare, dar şi unse cu ce vreţi voi, dulce sau sărat. Sunt gustoase şi sănătoase deopotrivă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire