Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

luni, 24 martie 2014

MUFFIN-URI VANILATE UMPLUTE

 
 
O PORŢIE GENEROASĂ DE BUCURIE...
 
... şi doar un picuţ de efort, care este răsplătit din plin la final, când guşti din aceste muffin-uri speciale. Reţeta muffin-ului propriu-zis este de o simplitate uluitoare. Câteva ingrediente amestecate rapid şi gata. La cuptor cu ele! Timp în care pregăteşti restul umpluturii, după care îţi trebuie un pic de răbdare până la faza cu asamblatul. E drept că timpul va putea părea că se scurge foarte lent, căci dorinţa de a ajunge mai repede la produsul finit va dilata imaginar fiecare secundă. Dar şi când vei ajunge la gustat ...! Ce mai bucurie! Hai! La treabă!
 
 
MUFFIN-URI VANILATE UMPLUTE
 
 
Muffin vanilat umplut


 
Ingrediente
pentru 12 bucăţi
 
Pentru aluat:
 
1 păstaie de vanilie
125g zahăr tos fin
80ml ulei de floarea soarelui
250ml lapte
1 ou
250g făină albă
1 pacheţel praf de copt
un praf de sare
 
Pentru sosul de fructe de pădure:
 
300g amestec fructe de pădure congelate (mure, zmeură, căpşuni, coacăze roşii)
2 linguri zahăr tos fin
 
Pentru budinca de vanilie:
 
50g praf pentru budincă de vanilie
500ml lapte
2-3 linguri zahăr tos fin (dacă praful este neîndulcit)
 
Pentru frişcă:
 
200ml fişcă lichidă
1 linguriţă zahăr pudră
1 linguriţă cacao (opţional)
 
1 Încingeţi cuptorul la 200C (aer cald) sau la 175C (gaz). Tapetaţi cu coşuleţe de hârtie formele de muffin-uri.
 
2 Pentru aluat: Despicaţi păstaia de vanilie şi râcâiţi seminţele cu lama unui cuţit. Puneţi-le într-un castron. Adăugaţi 125g zahăr tos, uleiul, laptele şi oul şi amestecaţi bine, până se topeşte zahărul. Adăugaţi făina, praful de copt şi sarea şi amestecaţi scurt, cât să omogenizaţi.
 
3 Turnaţi amestecul în forme şi coaceţi muffin-urile 18-20 de minute. Scoateţi-le din cuptor, lăsaţi-le 10  minute să se răcorească în forme, apoi scoateţi-le pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.
 
4  În tot acest timp, puteţi prepara umpluturile. Mai întâi, răsturnaţi într-o crăticioară fructele de pădure lăsate la decongelat la temperatura camerei. Adăugaţi zahărul şi puneţi crăticioara pe foc mic. Aduceţi la fierbere, amestecând pentru a se topi zahărul. Lăsaţi să fiarbă în clocot mic 2-3 minute, apoi luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească.
 
5 Preparaţi budinca de vanilie conform indicaţiilor de pe ambalaj şi păstraţi-o la cald. Bateţi şi frişca şi daţi-o la rece.
 
6 Când muffin-urile s-au răcit complet, scoateţi-le miezul, ajutându-vă de un cuţit ascuţit şi de o linguriţă, astfel încât să lăsaţi de jur împrejur o margine groasă de 1cm.
 
7 Umpleţi muffin-urile astfel: primul strat este cel de fructe de pădure, peste care vine un strat de budincă de vanilie caldă încă, totul acoperit cu un moţ generos de frişcă diafană, pudrată, după preferinţă, cu un pic de cacao.
 
 
 
 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire