Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

marți, 8 iulie 2014

LIMONADĂ ROZ

PINK IS FUNNY

Acum că s-a îndurat coana vară să zăbovească şi pe la noi niţeluş mai mult, am profitat şi m-am ocupat de grozava zmeură, un fruct care nu trebuie să lipsească din dieta noastră pe timpul verii (cu atenţie, însă, pentru cei ce suferă de colon iritabil şi de colită de fermentaţie), pentru că ajută în procesul de slăbire, fiind săracă în calorii şi bogată în fibre, reduce riscul de cancer graţie antioxidanţilor, care ajută şi în încetinirea procesului de îmbătrânire, abundă de vitamine şi minerale benefice organismului. Iar culoarea şi parfumul ei sunt sursă de stare de bine.

O puteţi consuma ca atare, nu neapărat îndulcită suplimentar, o puteţi folosi în amestecuri de cereale pentru micul dejun, în prăjituri, în îngheţate, sau puteţi face din ea o minunată băutură răcoritoare, a cărei reţetă v-o dau eu mai jos. Puteţi pregăti din ea şi minunate dulceţuri, care să vă amintească de vară în anotimpul rece.

Să revin la limonada mea roz. Este simplu de preparat, fără prea multe ingrediente, trebuie doar sa vă alegeţi un moment mai răcoros al zilei în care să o preparaţi, pentru că implică fierberea ingredientelor. Restul este plăcere şi încântare, de la culoarea rozalie în paharul aburit, până la gustul de concentrat de vară în toată spendoarea ei.

LIMONADĂ ROZ


Limonadă roz



Ingediente:

300g zahăr brun
zeama de la 4 lămâi medii
500g zmeură
1 mână de bobiţe de coacăze roşii
1 portocală, bine spălată şi tăiată felii
1 l apă

Se pun toate ingredientele într-o oală. Se pune oala pe foc mediu şi se aduce totul la fiert, amestecând constant până se dizolvă zahărul, apoi doar din când în când, până dă amestecul în clocot. Se ia de pe foc, se acoperă oala cu un capac şi se lasă limonada la răcit. Se strecoară printr-o sită deasă, apăsând cu dosul unei linguri fructele pentru a stoarce cât mai multă zeamă. Se toarnă în sticle şi se păstrează la frigider până la o săptămână.

La servire se toarnă într-un pahar o parte suc şi trei părţi apă rece, plată sau minerală (proporţiile pot varia, în funcţie de cât de dulce sau mai puţin dulce doriţi să fie limonada), se adaugă cuburi de gheaţă şi frunze proaspete de mentă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire