Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

luni, 22 iunie 2009

Si daca tot v-am dat reteta de tarta, hai sa ii asortam si un desert deosebit. Este preluat din revista britanica Good Food din iunie 2009 si este demn de un restaurant de lux. Sa stiti ca este foarte simplu ca, macar o data pe saptamana, sa mancati mai bine decat la restaurant (si ceva mai ieftin!) la dumneavoastra acasa. Eu si familia mea incercam asta la fiecare sfarsit de saptamana si ne reuseste din plin. Trebuie doar un pic de dorinta, curaj, incredere si rabdare, iar rezultatele vor fi grozave. Laudele celor ce vor gusta deliciile preparate de voi vor fi rasplata suprema.

Panna cotta de ciocolata

Portii 4
Timp de preparare 15 minute plus 5 minute de inmuiere a gelatinei, plus timpul de racire

3 foi de gelatina (se gasesc in magazinele cu produse bio)
250 ml smantana pentru frisca La Dorna (cea grasa, in pachet de culoare rosie)
250 ml lapte integral
50g zahar tos
3 linguri cacao
1 pastaie de vanilie despicata
frisca batuta cu zahar pentru servire

1. Se pun foile de gelatina in apa rece si se lasa la inmuiat timp de 5 minute. Smantana, laptele zaharul si pastaia de vanilie se pun intr-o craticioara si se pun pe foc mediu pentru a se amesteca, Dupa ce s-au incalzit bine, se adauga cacaua si se amesteca bine cu un tel. Se dau intr-un clocot, apoi se iau de pe foc. Se scot foile de gelatina din apa si se storc foarte bine. Se pun pe rand in amestecul de lapte si cacao si se amesteca bine pana se dizolva complet. Se scoate pastaia de vanilie din craticioara.

2. Se toarna amestecul in forme sau in pahare. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cel putin 2 ore, sau pana se intareste complet.

3. Pentru a scoate panna cotta din forme (sau din pahare), se asaza acestea intr-o tava cu apa calda. Se lasa acolo pana numarati la 20. Se rastoarna apoi pe farfurii. Daca nu reusiti, desprindeti panna cotta usor de peretii paharului, cu ajutorul unui cutit cu lama rotunda inmuiata in apa calda.

4. Decorati cu frisca din belsug, pudrati cu putina cacao si putin zahar pudra si savurati.

Etichete:

O tarta de senzatie


O TARTĂ DE SENZAŢIE

Am pregatit la sfarsit de saptamana o reteta de-a dreptul fantastica, preluata din ultimul numar al revistei britanice Good Food si adaptata la gusturile familiei mele. Va dau si voua in cele ce urmeaza reteta. Este atat de simplu de preparat si atat de nimerita pentru o masa usoara de vara, incat va indemn din tot sufletul sa o incercati.

Tarta cu ricotta, dovlecei si nuci



Portii 6
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 30 minute

1 foaie aluat fraged - puff pastry (eu foloses de fiecare data cu succes din cel de la 7Days - se gaseste in supermarketuri la produse congelate)
2 linguri ulei de masline
4 dovlecei (sau zucchini) taiati felii subtiri
250g branza ricotta
2 oua
1 mana plina de frunze de busuioc proaspat, tocate
un varf de cutit de nucsoara proaspat rasa
50g parmeza ras
3-4 catei de usturoi
1 mana de miez de nuca tocat (sau de seminte de pin - care sunt extrem de scumpe, dar extrem de delicioase si de rafinate; le gasiti in magazinele cu produse bio)
sare, piper, cimbru uscat

1. Incingeti cuptorul la 200C. Incingeti intr-o tigaie uleiul de masline. Prajiti feliile de dovlecei, asezonate cu usturoi pisat, sare, piper si cimbru uscat maruntit. Scoateti feliile prajite intr-o sita si lasati-le sa se scurga bine de ulei.

2. Intr-un castron, amestecati branza cu ouale, busuiocul, nucsoara, jumatate din parmezan si cu un catel de usturoi pisat.

3. Desfaceti foaia de aluat si asezati-o pe o tava tapetata cu hartie pergament. Trasati cu varful unui cutit un chenar la o distanta de 4 cm de marginea foii de aluat, fara a strapunge complet aluatul cu cutitul. Intindeti amestecul de ricotta in interiorul chenarului. Asezati felioarele de dovlecel peste, apoi presarati cu nuci maruntite. Dati la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

4. Veti observa ca, pe masura ce tarta se coace, marginile lasate libere se vor umfla si vor deveni foarte pufoase, conferind si un aspect deosebit tartei. Cand este aproape gata, scoateti-o din cuptor si presarati-o cu restul de parmezan. Mai dati-o la cuptor 5 minute, apoi scoateti-o definitiv si lasati-o sa se raceasca putin.

Se serveste calda, impreuna cu o salata verde asezonata cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si cativa mieji de nuca tocati.

Etichete:

UP - un film animat vesel si...nu prea

Am fost la sfarsit de saptamana cu fiul meu la "UP - Deasupra tuturor". Biletul a fost foarte scump, dar, ce sa-i faci, tehnologia 3D are si ea pretul ei, nu? Filmuletul de desene animate care urmareste aventura unui batranel ce doreste sa implineasca un vis din copilarie al sotiei sale este, privit la suprafata, o comedie foc de haioasa, la care eu personal am ras cu lacrimi la anumite scene (la fel ca si fiul meu, de altfel). Analizat in profunzime insa, filmul este unul tragic, trist si foarte dureros sufleteste. Asa ca nu-ti poti stapani nici lacrimile de tristete, fie ca esti adult sau copil. Nu este insa un film dezechilibrat.Dimpotriva, comicul si tragicul, suspansul si momentele de relaxare, personajele frumoase si cele urate sunt combinate in dozaj ideal. In final, binele invinge!

Una peste alta, filmul merita din plin vazut, singuri, sau insotiti de copiii carora trebuie sa le umpleti cumva lunga vacanta de vara, nu-i asa? Vizionare placuta!

P.S. Nu uitati! Incepand cu 1 iulie avem in cinematografe ICE AGE 3! De data aceasta 3D!

Etichete: